Антон Тодоров: Радев и Нинова демонстрират пълна историческа неграмотност

Антон Тодоров

„Днес на Шипка и Радев, и Корнела Нинова са демонстрирали пълна историческа неграмотност. Говорят за някакви руски воини, които били спечелили битката за прохода. Комунягите освен национални предатели са и неуки”, казва в свой коментар политологът Антон Тодоров. Според него истината е, че в отбраната на прохода участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат украинци от Полтава; 4-та стрелкова бригада, съставена от украински селяни от Херсонска област; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област, посочва фактологията Тодоров.

„Шипченският проход е защитаван и от 36-ти Орловски пехотен полк, от пет български опълченски дружини и няколко други малки части, в които има поляци, финландци и руснаци. Толкоз за “руските воини”, които били отбранявали Шипка”, добавя с ирония към нелепите коментари на държавния глава и лидера на БСП политологът.

Faktor.bg

  1. Изброените полкове са под управлението на руския император Александър ||, наричан от мужиците Цар Освободител. Държавата Украйна е създадена от Ленин и Сталин през 1918 год. На паметника пред Народното Събрание на паметна плоча е написано: Царю Освободитею, Признателна България, а не Царю “Поробителю”, “Непризнателна” България . Паметника е открит от Цар Фердинанд на 30 август 1907 год. когато комунистите са още в габровските лозя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme