Проф. Джеров: БСП няма никакъв интерес децата да научават, че предшествениците й от БКП са клали българи

„БСП, като наследница на БКП, няма абсолютно никакъв интерес да се напише обективната истина за социалистическия режим и младите поколения да са запознати какво се е вършило преди 10-и ноември 1989 г. Българската левица не иска да се знае какво са правили нейните предшественици по времето на Тодор Живков, а и преди това. Защото именно те са убивали и са тероризирали българския народ, никой друг“. Това заяви пред Faktor.bg проф. Александър Джеров по повод скандалните учебници по история, в които се представя по манипулативен начин на тийнейджърите мракобесният режим.

„Колкото и да се представят за проевропейци новите социалисти, нека да не забравяме, че душицата си е душица. Тези хора са възпитани в определен дух. Толкова години на тях им е преподаван марксизмо-ленинизма и бяха функция на съветската болшевишка партия, че е естествено в тях да е останал споменът от миналото. Освен това, социалистите нямат интерес младото поколение да знае какво са правили в България комунистите, когато бяха на власт. Младите хора трябва да научат истината за 9-и септември – колко хора са изклани и са вкарани в концлагерите, за безобразията, които са направили комунистите, как БКП не е била българска партия, а функция на чужда. Всичките престъпления, които не са малко след 9-ти септември най-после трябва официално да бъдат съобщени специално на младото поколение, а не да се прикриват фактите. Нека всичко да се каже. Който се интересува, да го прочете. Но все пак, ако младият човек има интерес да види истинската история, не трябва да го ощетяваме, а да му бъде възможността да се просвети. Защо младите хора трябва да знаят историята за Крум, за Симеон и за Иван Асен II, а да се крие от тях съвсем близката ни история? Учителите и училищата трябва да имат задължението да бъдат просветени. Какви изводи ще си правят, е въпрос, който касае младите хора“, категоричен е проф. Джеров.

Източник: Faktor.bg

loading...
 1. НАДЕЖДНА

  Какъв професор е този Джеров? Измислена работа, седесарска простотия!
  Може да е професор по крадене – като председател на Правната комисия колко лобистки закона прокара? Колко парички открадна? Няма да са ти сладки, от народната кръв смучеш!

 2. ВАСИЛ Л.

  джеров, да млъкщнеш, как не те е срам!
  Ти с твоите разбойници от СДС погубихте България!

 3. Велин Дойчев

  Съгласен съм,но е честно да се споменат и дечицата от Ястребино и Белица.Тридесет години защитавате интересите намалка група реститути,а за преодоляване на бедността колко ще ви трябва?Срамота!

 4. Кой плащаше 50 000 лв за отрязана глава ???? Кажи ,професоре ????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme