ОЧАКВАЙТЕ ПРЕВРАТ, ИЛИ ПОНЕ ОПИТ

putin_resizedДосега не е имало толкова сензационен случай, който да демонстрира експанзионистките намерения на руския цар Путин така, както опита му да направи преврат в Черна Гора, току що завършил с изгонването на няколко руснаци от Сърбия. Съобщението идва от кореспондента на вестник «Комерсант» Генадий Сисоев в Белград.
Случаят е не само сензационен – той е първият и смразяващ прецедент на Балканите след падането на комунизма: Русия се е опитвала да използва терористични елементи и да създаде размирици по време на изборите в Подгорица, за да осъществи смяна на властта в нейна полза – нещо като черногорски Майдан! Това също така мирише на отмъщението на Путин за пълния обрат във външната политика на Черна Гора от Русия към Европейския съюз и НАТО.
Фактът, че Сърбия изгони няколко руснаци във връзка с тяхната дейност в Черна Гора е още по-невероятен, тъй като още веднъж показва доколко Сърбия, за разлика от България, има по-ясна политика, насочена безкомпромисно към нейните национални интереси. По думите на сръбския премиер Вучич: «Тези, които очакваха, че Сърбия ще се замеси по какъвто и да било начин в това престъпление, се заблудиха дълбоко»!
Случаят показва и друго – че сръбските служби за сигурност са държали под око всички, от опозицията до руските конспиратори.
Да замаже провала в Белград пристига в последния момент руския секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев. Очакваща включването си в евроатлантическия свят, Сърбия показа не само ясна представа накъде да върви, но и здрав инстинкт за самосъхранение. Тя не иска да разваля отношенията си с Русия, но и не иска да бъде подозирана в участие в престъпни акции на чужда територия.
Въпросите за положението в България се налагат от самосебе си:
1. Какво знаят и какво правят българските органи за следене на една вражеска сила като Русия и нейните ченгета и тяхната антибългарска дейност?
2. Има ли контрол системата за национална сигурност над фашизирани комунистически формации с парамилитаристичен характер, които са идеалната руска формула за използване в кризисна ситуация, както в Черна Гора?
3. Има ли национална медия, която да разпита какво е отношението на кандидатите за президент на България към хибридната руска война и до каква степен живите български комунистически формации помагат на Русия за засилване на антиевропейското и антиамериканско влияние в България?
4. Какви са мерките (ако изобщо има такива) за защита на страната от евентуални размирици или опити за преврат, инспириран от Русия?
Тук вече не става дума за мекотели правителствени лидери с двулични политически ориентации, а за самото оживяване на страната, подложена на престъпно бездействие, което само по себе си е в услуга на чужда държава! Защото ако един ден населението бъде принудено към самозащита, ще бъде късно!

Николай Флоров

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme